Fårö

Fårö

- med det magiska ljuset

Fårö - bröllop på Fårö

Konstnärer, fotografer och kreatörer har alltid hyllat ljuset på Fårö, att det är något väldigt speciellt med det. 

Och när man kommer till Fårö förstår man på en gång varför så många dras till Fårö. För precis som Gotland, är Fårö också en ö som aldrig lämnar en besviken. 

Det är en speciell känsla som infinner sig varje gång man kör på den där gula färjan som tar en över havet till Fårö.

Går man ur bilen känner man doften från havet, håret som fladdrar i vinden och hör vågorna som slår mot färjan. Det infinner sig en förväntan, ett pirr. Och när man kör av färjan känner man ett stort lugn. 

fårö vindkvarn får drömbröllop gotland

Fåröfärjan

När man planerar sitt bröllop på Fårö finns det några viktiga saker att tänka på. 

Det är just att Fårö är en ö. Och att det enda sättet att ta sig till Fårö är via färjan som går mellan Fårösund till Fårö. Under lågsäsong går färjan varje hel- och halvtimme. Under högsäsong går den med vändande tur, men det gäller att vara ute i god tid. Fårö är nämligen oerhörd populärt att åka till och bilköerna till färjan kan därför bli extremt långa och kan ta upp emot en och en halv timme till och med två. 

Därför är det bra att vara extra tydliga till era gäster, det är ju ingen som vill komma försent till ett bröllop. 

På sommaren är det också mycket trafik mellan Visby och Fårösund, vilket också kan göra att det tar mycket längre tid att köra till Fårösund. 

Om några av gästerna ska tillbaka till Visby, eller Fårösund, under natten kan man också behöva boka en färja så att man kommer tillbaka över sundet. 

stora gåsemora bröllop fårö drömbröllop gotland

Boende på Fårö

Det finns flera olika boenden för era gäster att boka. Många gånger har brudpar sina bröllop på Stora Gåsemora. Och där finns också boenden att hyra. Men om det inte räcker så finns också Fårögården som ligger i närheten av Stora Gåsemora. 

Man kan också hyra allt från en stuga, till parstuga, till strandvilla vid Sudersands resort. Det med andra ord ett stort utbud av boende för era gäster. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *