Bröllop i ruin

BRÖLLOP I RUIN

Romatiska, vackra gamla ruiner. Kan det bli mer romantiskt? I Visby finns det flera ruiner som man kan boka för att ha sin vigsel i. Men vilket ruin ska man välja? 

S:t Nicolai ruin

st nicolai ruin visby

Denna ståtliga kyrkoruin som byggdes i början av 1200-talet bär på en enorm historia och den tar nästan andan ur en när man kommer in i den eftersom att den är så vacker. Ruinen är stor och  man kan både ha sin vigsel och efterföljande middag och fest i ruinen. 

Helge Ands ruin

helge ands ruin visby bröllop

Tillsammans med S.t Nicolai ruin är Helge Ands ruin en personlig favorit. Ruinen är i hela tre våningar med en makalöst vacker utsikt från våningen högst upp. Delar av ruinen är under tak och man kan ha sin vigsel i ruinen oavsett väder. 

S:t Clemens ruin

Denna vackra ruin ligger alldeles ovanför Botaniska trädgården. Kyrkan byggdes omkring 1060 och är en av Visbys äldsta kyrkor. Ruinen är mäktig med stora valv och öppet taket. 

S:ta Karins ruin

st karins ruin visby

Ursprungligen hette denna kyrkoruin Santa Katarina, men numer heter denna fantastiska kyrkoruin Santa Karin. Sankta Karin ligger mitt i Visby innerstad, alldeles intill Stora torget. 

Ruinen har vackra stora valv, öppet tak och är en av de största kyrkoruinerna i Visby. 

S:t Lars ruin

st lars ruin visby bröllop

S:t Lars ruin ligger alldeles i närheten av Stora Torget mitt i Visby innerstad. Det är en speciell ruin till sin utformning, och skiljer sig från de andra ruinerna. Den har högt tak med en öppning mitt i.   

S:t Drottens ruin

st drottens ruin visby

St Drottens ruin ligger mittemot S:t Lars ruin. Det är en mindre ruin med öppet tak. Den har även en mindre del med tak. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *